Uğur Motorlu Araçlar | Mondial, CF Moto, Zontes, E-Mon, Motovento, Mondial Tarım

HABERLER

UMA, Çalışanlarına Bilgi Güvenliği Konusunda Eğitim Verdi

30 Mart 2018 Cuma

Uğur Motorlu Araçlar, kurum personelinin ve yöneticilerin güvenlik risklerini anlaması, geçmişte ve günümüzde sıklıkla karşılaşılan saldırı teknikleri hakkında bilgilenip, kurum/kişisel hedefli saldırılara karşı korunma yöntemleri hakkında bilinçlenmesi konusunda Bilgi Güvenliği Eğitimi verdi.

Bilgi Sistemleri Bölümü yetkilisi eğitimin amacını: “Şirket çalışanlarının, bilgi güvenliği konusunda yüksek maliyetli hatalar yapmamalarını sağlamanın en iyi yollarından biri güvenlik bilinci oluşturan eğitim oluşturmaktadır. Bu eğitim ile çalışanların şirket güvenlik politikası, prosedür ve uygulamalarını en sağlam şekilde anlamalarına yardımcı olur. Çünkü bilgi güvenliğine yönelik en büyük tehditlerden biri aslında şirket kültürü ya da organizasyonel zafiyetlerdir. Farkındalığı olmayan bir çalışan zararlı web sitelerini ziyaret ederek ağınıza kötü amaçlı yazılım bulaştırabilir, kimlik avı e-postalarına yanıt verebilir, oturum açma bilgilerini güvenli olmayan bir ağ üzerinden iletebilir ve sosyal mühendislik saldırılarına maruz kalabilir.” cümleleri ile açıkladı.

Eğitim programını yürüten yetkili ise; ‘Bilgi Güvenliği’ aslında dünyada bilgisayar kullanımının kişisel ve kurumsal mekânlarda kullanımının artmasıyla 2000’li yıllarda önem kazanmaya başlayan bir konudur. Şüphesiz bunda sistemler arası iletişimin artmasının ve internetin önemi çok büyük. Günümüzde bir başka ağa veya internete bağlı olmayan mobil cihaz yok ve bunların kullanımı hızla artıyor. Bize sağladığı faydalar yanında bu durum riskleri de bünyesinde barındırıyor.” diye belirtti.

Yapılan bu eğitim ile UMA çalışanları, doğru internet kullanımından evrakların sınıflandırılıp saklanmasına, kişisel bilgisayarların güvenliğinden mobil cihaz kullanım alışkanlıklarına kadar birçok konuda çalışanlarımızı bilgilendirildi. Eğitimde özellikle son dönemde medyada yer alan bu cihazlar aracılığı ile kullanıcıların maddi ve manevi zarara uğradığı sosyal mühendislik konuları ilgi çekildi. Çalışanlarımızı bu tür tehlikelerden nasıl kaçınabileceği ve benzer durumlarla karşılaşmaları halinde nasıl bir süreç izleyecekleri konusunda aydınlatıldı.

Kurumsal bilgi güvenliği de kişisel bilgi güvenliği kadar önem taşıyor. Özellikle kurumsal şirketlerde ürün, üretim teknikleri kadar gelecekte pazara sunulacak teknolojilere, finansal ve müşteri bilgilerine kadar hassas çok bilgi var. Bu bilgilerin kaydedilmesi, sınıflanması ve saklanması kadar paylaşımı da çok büyük önem arz ediyor. Yetkisiz bir erişim ve bunun sonucu değerli bir bilginin sistem dışına çıkması şirket ve marka açısından ağır sonuçlar doğurabiliyor.


Tüm Haberler